بهترین بلوک برای سوله سازی

بهترین بلوک برای سوله سازی کدام بلوک است؟ شکی نیست که بلوک سبک پومیس، بهترین بلوک برای سوله سازی است اما به چه دلیل و چرا بهتر از بقیه است را در ادامه بخوانید.

بهترین بلوک برای سوله سازی کدام است؟

سوله ها در چند دهه گذشته محبوبیت زیادی در صنعت و تولید پیدا کرده اند و به دلیل ساخت ساده‌ بیرونی و داخلی به کارگاه‌ها، دفاتر و حتی تالار تبدیل شده‌اند.

ساخت سوله یک کار بسیار مهم است و انتخاب بهترین بلوک برای سوله سازی نقشی اساسی در تعیین موفقیت و طول عمر سازه ایفا می کند. سوله ها، ستون فقرات بسیاری از کسب و کارها هستند و اکثرا به عنوان مرکز ذخیره‌سازی و توزیع عمل می کنند و عایق کاری آنها باباید بسیار جدی گرفته شود.

انتخاب بلوک ساختمانی برای ساخت این سازه های ضروری، تصمیمی است که نباید ساده گرفته شود. این مورد نه تنها بر فرآیند ساخت و ساز اولیه تاثیر گذار است بلکه بر کارایی و پایداری طولانی مدت نیز تأثیر می گذارد.

بلوک سبک پومیس بهترین گزینه برای ساخت سوله، به دلیل تحمل بار و وزن بالا مخصوصا در سوله های مرتفع است. بلوک پوکه ای یا پومیس، در مقایسه با سایر گزینه های دیوارچینی برای سوله، بادوام، نسبتا مقرون به صرفه، عایق صوت، عایق حرارت و ضدآب با کاربری آسان است.

دلایل انتخاب بلوک سبک برای ساخت سوله

انتخاب بهترین بلوک برای سوله سازی، بر پایداری و دوام سوله بسیار تأثیر می گذارد. عوامل و دلایل مهمی که باعث انتخاب بلوک سبک به عنوان بهترین بلوک برای سوله سازی شده اند به شرح زیر است:

1- ظرفیت تحمل بار بالا: یکی از ملاحظات اولیه هنگام انتخاب بلوک ساختمانی، ظرفیت تحمل بار آن است. انبارها اغلب کالاهای سنگین را در خود جای می دهند و یکپارچگی ساختاری بلوک ساختمانی برای تحمل این بارها، بدون به خطر انداختن ایمنی بسیار مهم است.

2- دوام و مقاومت در برابر آب و هوا: سوله ها در معرض شرایط آب و هوایی مختلف از گرمای شدید تا بارندگی شدید قرار دارند. بلوک ساختمانی باید بادوام و مقاوم در برابر آب و هوا باشد تا بتواند در برابر این چالش های محیطی مقاومت کند و طول عمر سازه را تضمین کند. بلوک پومیس دقیقا برای این مورد ساخته شده و کاملا ضدآب است.

3- کارایی هزینه: در حالی که دوام بلوک، یک امر ضروری است، کارایی هزینه نیز به همان اندازه مهم است. یافتن تعادل بین هزینه اولیه بلوک ساختمانی و مزایای بلندمدت آن، کلید یک پروژه ساخت سوله موفق و پایدار است. دقیقا به همین دلیل بلوک پوکه ای بهتر از بلوک لیکا و هبلکس است.

4- سهولت نصب: سهولت نصب می تواند به طور قابل توجهی بر زمان‌بندی و هزینه های ساخت و ساز تأثیر بگذارد. بلوک های ساختمانی که کار کردن با آنها آسان است می توانند بدون افت کیفیت، روند ساخت و ساز را تسریع بخشند.

5- جز مصالح ساختمانی سبز

6- سازگار با محیط زیست

7- ایمنی بالا

8- مواد نوآورانه

شرکت های زیادی وجود دارند که به دلیل انتخاب نامناسب مصالح ساخت سوله با چالش هایی مواجه شده اند، پس هنگام برنامه ریزی ساخت سوله باید از وجود روش ها و مصالح جدید استاندارد آگاه بود.

مقایسه بلوک های سوله سازی

مقایسه بلوک های سوله سازی

الف. بلوک سبک پوکه ای

بلوک های پوکه ای به دلیل دوام و ظرفیت تحمل بار، بهترین بلوک برای سوله سازی هستند.

ب. بلوک لیکا

بلوک های لیکا که از دانه لیکای صنعتی تولید می شوند دارای استحکام استثنایی هستند و به نصب سریع و کارآمد خود شناخته شده اند، اما گران و شکننده هستند، قیمت بلوک لیکا دو برابر قیمت بلوک سبک که از پوکه معدنی درست شده است می باشد!

ج. بلوک هبلکس

بلوک های هبلکس برای سوله سازی مناسب نیستند به این علت که در مقابل باد دوام ندارند و در ارتفاع، نشست ثانویه دارند و در نتیجه جمع شدگی سازه را در پی دارند، پس بلوک هبلکس برای سوله سازی کار نمی شود.

د. بلوک سنگین

بلوک های سیمانی سنگین یکی از محبوب ترین بلوک ها سوله سازی در جهان هستند. فونداسیون سوله های بلوک بتنی به دلیل ارزان بودن، نصب و استفاده آسان برای تسطیح سوله ها در شیب ها محبوب هستند.

با این حال، بلوک های سیمانی تمام قسمت های پایین سوله را به طور یکسان نگه نمی دارند و با گذشت زمان، می‌تواند بر یکپارچگی ساختار سوله تأثیر منفی بگذارند و امکان افتادگی کف‌ها یا اتصال درها و پنجره‌ها را فراهم کنند. به همین خاطر بلوک سبک را جایگزین بلوک سیمانی معمولی کرده اند تا ضعف ها را پوشش دهد.

به طور کلی بلوک سنگین قابل استفاده در ارتفاع زیاد نیست، در نتیجه بنا و کارگر نمی توانند با آن کار کنند.

ملاحظات ویژه در انتخاب بهترین بلوک برای سوله سازی

1- الزامات ذخیره‌سازی

درک نیازهای ذخیره‌سازی و کاربرد خاص هر سوله در انتخاب بلوک مناسب برای آن، بسیار مهم است. کالاهای مختلف ممکن است به ملاحظات ساختاری متفاوتی نیاز داشته باشند و نیازه به عایق کاری رطوبتی، حرارتی و… باشد.

2- شرایط محیطی

سوله های واقع در مناطق مختلف ممکن است با محیط منحصر به فردی روبرو شوند و نیازهای فونداسیون خاصی داشته باشند، به‌طور مثال سوله ای که در شمال غرب کشور ساخته می شود تمهیدات خاصی را به‌ویژه در شیب‌ها لازم دارد. به طور کلی بلوک های سیمانی معمولی، گزینه مناسبی برای سوله سازی در مناطق مستعد یخبندان نیستند.

3- از بلوک های دیوار سنگین استفاده نکنید. با گذشت زمان به دلیل سنگینی، سوله شما ممکن است ترک بخورند و خرد شود.

4- باید به نوع چیدمان بلوک ها در زمان انتخاب آنها دقت کنید، بهتر است از بلوک چفتی استفاده نمایید تا به راحتی به هم کیپ شوند. آنها باید در ردیف های مستقیم، به طور مساوی از یکدیگر قرار بگیرند. اندازه سوله شما و الواری که برای تیرچه های کف استفاده می شود تعیین می کند که به چه تعداد بلوک نیاز دارید و چه مقدار فاصله بین آنها باید وجود داشته باشد.

5- بهترین بلوک برای سوله سازی، عموما دارای ضخامت 20 سانت یا 15سانت می باشد، در کل بلوک سیمانی 20*20*40 یا بلوک سیمانی 15*20*40 بسیار مناسب سوله سازی و دیوارهای پیرامونی آن هستند. قیمت بلوک 20 سانتی نیز بسیار باصرفه است.

قیمت بلوک سیمانی ۱۵

بلوک هایی با ضخامت 10 سانت یا حتی 30 سانت نیز وجود دارند که برای جاهای خاص سوله نیاز می شود.

مدیر سایت

نگار زمانی هستم، دانش‌آموخته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و در زمینه سئو، تولید محتوا و طراحی سایت فعالیت می کنم. ایمیل ارتباط با من: n.zamani96@yahoo.com

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *