ساخت لانه مرغ با بلوک سیمانی که عایق گرما و سرما است می تواند یک خانه ایده آل برای مرغ و جوجه ها باشد. طراحی لانه مرغ بسیار آسان است و به سرعت ساخته می شود و هزینه ساخت آن چندان بالا نیست. پرندگان در فصل سرد در چنین ساختمانی احساس راحتی می کنند، زیرا دیوار ضخیم بلوک های سبک،حتی بدون عایق، دمای بالای 10 درجه سانتیگراد را در زمستان تضمین می کنند.
انتخاب بلوک های سیمانی برای ساخت لانه مرغ می تواند یک انتخاب فوقالعاده باشد. بلوک های سیمانی نه تنها بادوام و ماندگار هستند، بلکه عایق بسیار خوبی را ایجاد می کنند و از مرغ و جوجه در برابر شرایط آب و هوایی سخت و شکارچیان محافظت می کنند. در این مقاله شما را با مراحل ساخت یک لانه مرغ محکم و کاربردی با استفاده از بلوک های سیمانی آشنا می کنیم.
مزایای خانه مرغ ساخته شده با بلوک
لانه مرغ می تواند از چوب، سنگ، آجر، بلوک و… ساخته شود. انتخاب هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. در انتخاب بلوک سبک، ویژگی های عایق حرارتی عالی، وزن کم مواد و توانایی صرفه جویی در فونداسیون، جذب رطوبت کم، دوام، نمی سوزد و از احتراق پشتیبانی نمی کند، اجزای محیطی (سیمان، پوکه، آب)، سرعت ساخت بالا، نیازی به تکمیل و عایق بندی ندارد و در نهایت هزینه ساخت کم، برای ما امتیاز انتخاب بود.
اما ساخت لانه با بلوک سیمانی جدا از محاسن بالا، یکسری معایب قابل ذکر هم دارد که باید در همین ابتدا به آنها اشاره کرد، از جمله این که پیدا کردن بلوک سبک مرغوب کمی سخت است و اغلب بلوک معمولی را استفاده می کنند و اینکه کمی هزینه بالا نسبت به بلوک های معمولی برای خیلی ها صرفه اقتصادی قابل توجیهی ندارد.
مراحل ساخت لانه مرغ با بلوک سیمانی
1-انتخاب مکان مناسب برای ساخت
بهتر است مرغداری را روی تپه یا روی سطح صافی که در هنگام بارندگی و آب شدن برف، پر از آب نباشد ساخته شود. همچنین مکان ترجیحا در مزارع یا باغ، روی خاک شنی و خشک و به دور از جاده و مکان های پر سر و صدا باشد تا از بادهای سرد و… محافظت شود.
پنجرهها باید رو به جنوب باشد، زیرا پرندگان باید نور طبیعی روز را تامین کنند. نور مناسب خورشید نه تنها برای جوجه ها مفید است، بلکه به خشک نگه داشتن و کم شدن رطوبت نیز کمک می کند. باید فضای خالی کافی در اطراف خانه مرغ وجود داشته باشد تا یک منطقه پیادهروی برای مرغ ها ایجاد شود.
2-ارزیابی فضا و اندازه مورد نیاز
قبل از شروع ساختن مرغداری خود، تعداد جوجه هایی را که قصد نگهداری آنها را دارید مشخص کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید. هر مرغ به فضای مشخصی نیاز دارد. برای 2 جوجه باید حداقل 1 متر مربع مساحت در نظر گرفته شود، سوله ای به مساحت 20-15 متر مربع برای 20 جوجه کافی است. ارتفاع لانه مرغ باید حداقل 2 متر باشد.
3- طراحی
در مرحله طراحی، لازم است به مکان پنجره ها و درها، نوع سقف و همچنین سیستم تهویه و گرمایش فکر کنید. می توانید یک نشیمنگاه در ارتفاع 50 سانتی متری از کف ایجاد کنید. برای تهویه به یک لوله با قطر 20 سانتی متری نیاز دارید. در سقف یک لامپ 60 وات کافی است. سقف را می توان شیب دار کرد، اما بهتر است شیروانی باشد. نقاط دسترسی آسان برای تمیز کردن و نگهداری را در نظر بگیرید.
4- جمعآوری ابزار و مواد مورد نیاز برای ساخت لانه
برای ساختن مرغدونی، به تعدادی بلوک سبک، مواد و ابزارهای دیگر نیز نیاز دارید. قبل از اینکه به خرید بروید، باید محاسباتی انجام دهید. معمولا، بلوک های 15 یا 20 سانت را خریداری می کنند. برای هر متر مربع حدودا 12 قالب بلوک لازم است.
به طور کلی برای ساخت و ساز به مواد و ابزار زیر نیاز دارید:
- بلوک برای دیوارها
- تیرهای کف، تخته ها، تیرچه بلوک سقف
- سیمان، شن و ماسه برای فونداسیون
- مواد بام برای ضد آب مثل ایزوگام
- کاشی های فلزی سقف
- تخته های کف
- پنجره ها، درها
- اتصالات
- کابل برق، سیم کشی، سوکت، سوئیچ
- اره برای برش بلوک
- مته برای سوراخ های حفاری برای سیم کشی
- چکش برای تنظیم بلوک ها
بلوک های سیمانی را از یک تامین کننده قابل اعتماد خریداری کنید. برای اطمینان از ایمنی و استحکام مرغدونی، حتما بفکر اتصال دهنده های محکم باشید. ایمنی را در اولویت قرار دهید. وسایل ایمنی ضروری از جمله دستکش، عینک ایمنی و ماسک گرد و غبار را مخصوصاً هنگام کار با سیمان و ملات داشته باشید.
آموزش ساخت لانه مرغ با بلوک سیمانی
یک خانه مرغ با بلوک بسیار سریع ساخته می شود اما توصیه می شود زیاد عجله نکنید. گام های زیر را با دقت پیش ببرید.
1-گذاشتن پایه ها
با پاکسازی منطقه و تسطیح زمین شروع کنید. بلوک های سیمانی را به عنوان پایه قرار دهید، مطمئن شوید که آنها در سطح و فاصله یکسان قرار دارند. از ملات برای محکم کردن بلوک ها در کنار هم استفاده کنید.
برای مرغداری، فونداسیونی از مخلوط بتن ساخته شده از سیمان، ماسه، آب ساخته می شود که در قالب ریخته می شود. چنین پایه ای اجازه می دهد تا بار به طور مساوی در کل منطقه توزیع شود. لازم است یک ماده ضد آب بین پایه و ردیف اول قرار دهید تا آب داخل آن فرو نرود.
2- دیوارکشی
دیوارها را با چیدن بلوکهای سیمانی روی هم و ملات زدن بین هر لایه بسازید. مطمئن شوید که دیوارها صاف و محکم هستند. ساخت دیوارها از گوشه و کنار شروع می شود. با تمرکز بر یک گوشه (بالاترین)، بلوک ها روی ملات بنایی گذاشته می شوند. اگر در انتهای ردیف کل بلوک جا نشود، اره می شود. آرماتور به افزایش استحکام دیوارها کمک می کند. اولین آرماتور پس از گذاشتن ردیف اول و دومی بعد از ردیف 5 انجام می شود.
3-سقف
پس از ساخته شدن دیوارها، سقف ساخته می شود. ابتدا آرماتور در اطراف کل محیط نصب می شود، اسکلت بندی سقف و تیرهای کف انجام می شود، ستون های عمودی و قرنیزها ساخته می شوند. در مرحله نهایی، یک پوشش سقف و عایق رطوبتی نصب می شود.
4-نصب در و پنجره
درها و پنجره ها را بسازید تا تهویه مناسب برای جوجه ها فراهم شود.
5-عایق کاری مرغدونی
یک مرغداری ساخته شده از بلوک باید نه از داخل، بلکه از بیرون نیز عایق بندی شود. البته با استفاده از بلوک های سبک که عایق کافی رطوبت و حرارت و…دارند این نگرانی تا حد زیادی رفع می شود.
6- ساخت داخلی لانه
دیوارهای داخلی خانه را می توان با گچ سفید کاری کرد. نشیمنگاهی به ابعاد 30*40 میلیمتر در نظر گرفته و لبه های آن گرد شود. میله ها در ارتفاع حداقل 50 سانتی متری از کف نصب می شوند. سینی های شن و ماسه را می توان زیر تیرها قرار داد. لانه ها در طرف مقابل نصب می شوند و کف لانه ها با نی پوشیده می شود.
کاسه آبخوری و دانه خوری در وسط اتاق و به دور از سکوها و لانه ها نصب می شود. آبخوری ها را می توان از کاسه های پلاستیکی تهیه کرد یا می توانید سازه های قیفی آماده را خریداری کرد. برای اینکه جوجه ها بتوانند حمام شن کنند، در حیاط و در نزدیکی لانه برای راه رفتن پرندگان، ماسه ریخته می شود.
7-روشنایی و گرمایش
قبل از گچ کاری داخلی، برای قرار دادن کابل در دیوارها، شیارهایی ایجاد کنید. برای روشنایی، لامپ های معمولی 60 وات مناسب هستند، آنها باید با مش پوشانده شوند. بخاری های معمولی برقی یا مادون قرمز به عنوان وسایل گرمایشی در مرغداری استفاده می شود.
8-تهویه
یک سیستم تهویه ساده که از دو لوله پلاستیکی به قطر 20 سانتیمتر تشکیل شده است کافی است. آنها در نزدیکی دیوار در فاصله 20 سانتی متری از کف و در سقف نصب می شوند و 10 سانتیمتر پایینتر می آیند و هوای بد را خارج می کنند.
در نهایت باید گفت که نگهداری و مراقبت از مرغداری بعد ساخت بسیار مهم است. یک روال منظم برای تمیز کردن و حفظ بهداشت ایجاد کنید. فضولات را خارج کنید و ظروف آب و غذا را تمیز کنید. اطمینان حاصل کنید که جوجه های شما همیشه به غذا و آب تازه دسترسی دارند. سلامت و رفتار آنها را زیر نظر بگیرید تا هر گونه مشکل بالقوه سلامتی را زودتر شناسایی کنید.
ساختن مرغداری با بلوک های سیمانی می تواند یک پروژه ارزشمند باشد که خانه ای امن و راحت را برای مرغ و جوجه ها فراهم می کند. به یاد داشته باشید که برنامه ریزی دقیق داشته باشید، از مواد با کیفیت بالا استفاده کنید و سلامت جوجه های خود را در طول مراحل ساخت در اولویت قرار دهید.
نظری ثبت نشده است!