طول-عمر-بلوک-سیمانی

طول عمر بلوک سیمانی بین 30 تا 0 سال است. بلوک های سیمانی از مصالح ساختمانی فوق‌العاده پرفروش و مورد علاقه در صنعت ساختمان هستند. این محبوبیت به دلیل عمرطولانی و مقاومت آنها در برابر آتش و همچنین هزینه نگهداری کم است.

اما عمر همه ی بلوک ها، یکی نیستند و نسبت به انواع مختلف و مرغوبیت، این معیار کم و زیاد می شود. سؤال اینجاست که در حالت کلی یک قالب بلوک سیمانی دقیقا چند سال دوام می آورد؟ بیایید کمی به طول عمر انواع بلوک ها و عواملی که می تواند بر دوام آنها تأثیر بگذارد نگاهی بیندازیم.

طول عمر بلوک سیمانی چقدر است؟

اگر شرایط خیلی مناسب باشد، خیلی مرغوب باشند، کاملا مکانیزه تولید شده باشند، بلوک های ساختمانی عمری برابر 100 سال یا بیشتر دارند. این رقم بالا، آنها را به یک مصالح ساختمانی بسیار بادوام تبدیل می کند.

قالب های بتنی ساخته شده در دوران امپراتوری روم هنوز هم امروزه یافت می شوند، که نشان می دهد چقدر می توانند ماندگار باشند.

اما می‌دانیم که هیچ وقت این شرایط اعلا، مهیا نمی شود و در واقع وجود ندارد، به همین خاطر عمر بلوک سیمانی را بین 30 تا 70 سال تخمین می زنند.این عمر نسبت به نوع بلوک فرق می کند.

بلوک های معمولی یا همان بلوک های ماسه ای، اگر که در معرض رطوبت قرار نگیرند بالای 30 سال عمر می کنند. حال این رقم در بلوک سبک پوکه ای که با به صورت پرسی و تحت فشار بالا با دستگاه تمام اتوماتیک تولید می شود، 1.5 برابر بیشتر است.

بلوک سبک چون با پوکه معدنی تولید می شود به حالت طبیعی، ضدآب هست و عامل رطوبت بر کاهش طول عمر آنها تاثیر کمتری دارد، این مزیت بزرگ در کنار دیگر ویژگی ها، عمر بلوک پوکه را به بالای 70 سال می رساند.

تاثیر طول عمر بلوک بر ساخت و ساز پایدار

در شرایط مناسب نگهداری، عمر طولانی بلوک های بتنی، آنها را به انتخابی محبوب برای صنعت ساختمان تبدیل می کند. این واقعیت که بلوک های سیمانی نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند و بعید است که نیاز به جایگزینی داشته باشند، آنها را به گزینه ساخت و ساز پایدار و بی رقیب، نسبت به سایر مصالح ساختمانی تبدیل کرده است.

بلوک های جدید، نیاز کمتری به مواد اولیه صنعتی و انرژی برای تولید یا جایگزینی  و یا انجام تعمیرات دارند و با مصرف این بلوک ها احتمال ایجاد ضایعات نیز کاهش خواهد یافت. اتفاقی که می تواند به سازندگان و طراحان کمک کند تا ردپای کربن را در ساخت و ساز مدیریت کنند.

بلوک های سیمانی چه زمانی شروع به خراب شدن می کنند؟

این که چه زمانی بلوک های سیمانی خراب می شوند واقعاً به کیفیت بلوک ها و شرایط محیطی محلی بستگی دارد.

بلوک های ساخته شده از مواد با کیفیت پایین‌تر، احتمالاً در طول زمان دوام کمتری خواهند داشت که منجر به ترک و کاهش مقاومت فشاری آنها می شود. شرایط محیطی سخت مخصوصا در مناطقی با آب و هوای مرطوب، خیلی زود تاثیر خود را روی بلوک خواهد گذاشت.

رطوبت بالا، تغییرات شدید دما و فرسایش ناشی از حرکت سریع آب همگی می توانند طول عمر بلوک های بتنی را کاهش دهند.

اگر کیفیت بلوک‌ها یا شرایط نگهداری یا استفاده از آنها مناسب نباشد، می‌توانند با سرعت بیشتری شروع به خراب شدن کنند و عمر مفید آن‌ها حتی به زیر 15 سال کاهش یابد.

آیا بلوک های سیمانی با گذشت زمان استحکام خود را از دست می دهند؟

بلوک های بتنی می توانند در طول زمان استحکام خود را از دست بدهند. با این حال، اگر آنها از مواد با کیفیت خوب ساخته شده و به خوبی نگهداری شوند، مقاومت فشاری آنها برای عمر مفید ساختمان پایدار خواهد بود.

عوامل تاثیرگذار بر طول عمر بلوک سیمانی

عوامل تاثیرگذار بر طول عمر بلوک سیمانی

1- رطوبت می تواند یکی از بزرگترین عواملی باشد که باعث از بین رفتن استحکام بلوک ها می شود، رطوبت می تواند بر واکنش های شیمیایی درون بلوک تأثیر بگذارد و ساختار آن را ضعیف کند. اگر رطوبت به داخل بلوک نفوذ کند و سپس یخ بزند، انبساط آن می تواند منجر به ترک یا پوسته پوسته شدن بلوک شود.

بسته به منبع آن، رطوبت می تواند آلاینده هایی را وارد بلوک کند و هر ماده تقویت کننده (مانند میله های فولادی) را خورده و منجر به خراب شدن سازه شود.

رطوبت همچنین می تواند باعث گلدهی بلوک می شود. این مورد برای زمانی است که رطوبت، برخی از مواد معدنی بتن را حل می کند. این فرآیند رسوبات سفید گچی رنگی را بر روی سطح بلوک ایجاد می کند و می تواند نشان دهنده ضعف ناشی از رطوبت بیش از حد در ساختمان باشد.

2- کیفیت مواد به کار رفته در شکل‌دهی بلوک‌ها، تأثیر قطعی بر طول عمر محصول نهایی دارد. کیفیت سیمان مورد استفاده در مخلوط می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و با سخت شدن بتن، باعث انقباض شود.

سایر مواد و سنگدانه ها مانند ماسه یا پوکه نیز باید کیفیت خوبی داشته باشند و رطوبت آنها قبل از استفاده سنجیده شود. رطوبت بیش از حد، استحکام بلوک را زیر سؤال می برد.

آب استفاده شده در ملات بلوک ها باید خالص و عاری از ناخالصی باشد. وجود هر چیزی در آب می تواند منجر به خراب شدن بتن در آینده شود، بنابراین منابع آب باید به طور مرتب آزمایش شوند.

3- عوامل محیطی تاثیر زیادی بر دوام بلوک های بتنی دارند. به عنوان مثال، اگر بلوک ها در آب با حرکت سریع قرار گیرند، ساییدگی بلوک ها و ساییدگی سطح آنها رخ می دهد.

4- چرخه های انجماد و ذوب نیز می توانند اثرات مضری روی بلوک داشته باشند. انبساط و انقباض رطوبت در بلوک ها می تواند منجر به ترک خوردگی و افت مقاومت فشاری شود.

بلوک های بتنی که در برابر درجه حرارت شدید محافظت می شوند و در برابر رطوبت آب بندی می شوند، طول عمر بیشتری خواهند داشت و به عنوان یک مصالح ساختمانی مقاوم باقی می مانند.

5- کربناته شدن به واکنش دیگری در بتن اشاره دارد. در این حالت دی اکسید کربن موجود در محیط با هیدروکسید کلسیم بلوک بتنی واکنش می دهد و باعث ایجاد کربنات کلسیم و آب می شود. این یک فرآیند آهسته است که قبل از حرکت به سمت داخل، روی سطح بتن شروع می شود. اگر بلوک دارای مواد تقویت کننده (مانند میلگرد) باشد، این واکنش می تواند باعث خوردگی میله ها و از بین رفتن یکپارچگی سازه شود.

6- گاهی اوقات، بلوک های سیمانی ممکن است واکنش قلیایی-سیلیسی را تجربه کنند. این اتفاق زمانی می افتد که سنگدانه های حاوی سیلیس با هیدروکسیدهای قلیایی بتن واکنش می دهند و منجر به انبساط بتن و در نتیجه ترک خوردن در طول زمان شود.

در نهایت اگر سازنده بلوک سیمانی، از مواد اضافی خاصی استفاده کند، این واکنش را می توان کاهش داد یا حذف کرد و از یکپارچگی بلوک محافظت کرد.

همانطور که دیدیدم عوامل زیادی می تواند بر طول عمر بلوک های سیمانی تأثیر بگذارد که ما فقط به چند مورد اشاره کردیم.

مدیر سایت

نگار زمانی هستم، دانش‌آموخته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و در زمینه سئو، تولید محتوا و طراحی سایت فعالیت می کنم. ایمیل ارتباط با من: n.zamani96@yahoo.com

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *