بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی، کدام بدرد بخور است؟ بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی را انتخاب کنیم؟ کدام به درد کار من می خورد؟ کدام ارزش هزینه کردن دارد؟
به من باشه، بی طرفانه می گویم هیچ کدام!!! نه هبلکس بخرید و نه بلوک سیمانی معمولی! چرا را در ادامه خواهم گفت، اما همینقدر بگویم که بلوک سبک پوکه از همه لحاظ، از این دو مورد بهتر است، با خرید این بلوک، نه پول خود را حیف می کنید و نه از کیفیت ساخت خود می کاهید.
برای اینکه گول تبلیغات را نخوریم باید بدانیم فرق هبلکس و بلوک سیمانی در چیست تا بعدا با تکیه بر علم و جیب خودمان خرید کنیم و جو زده عمل نکرده باشیم. همراه ما باشید تا این انتخاب را برای شما با چند جمله ی ساده، راحت کنیم.
بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی؟
در دنیای همیشه در حال توسعه ساخت و ساز، انتخاب مصالح ساختمانی نقشی اساسی در تعیین موفقیت یک پروژه دارد. یکی از مصالحی که در سال های قبل خیلی شهرت یافته بود بلوک هبلکس بود که جایگزینی انقلابی برای بلوک های سیمانی سنتی شد. چرا از فعل گذشته استفاده کردم؟
چون واقعا و در عمل، مقایسه ی بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی را نداریم و نمی بینیم، یعنی این مقایسه به کل منسوخ شده است و هر دو از مصالح گذشته و قدیمی هستند. موضوع بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی، برای سازندگان قدیمی و حرفه ای کاملا جا افتاده است. اما برای شما که همچنان دنبال جواب برای این مقایسه هستید، از ریشه توضیح خواهیم داد.
قبل از هر پیشنهادی، ابتدا بیایید به ویژگی های هر دو بلوک بپردازیم و بررسی کنیم که چرا در آن زمان بلوک های Hablex به انتخاب ترجیحی برای سازندگان مدرن تبدیل شد.
بلوک هبلکس چرا انتخاب می شد؟
بلوک های هبلکس، که به عنوان بلوک های با چگالی بالا نیز شناخته می شوند، برای ارائه استحکام و دوام برتر در مقایسه با بلوک های سیمانی معمولی طراحی شده بودند. این بلوک ها با استفاده از فناوری جدید و مواد اولیه مخصوص چون پودر آلومینیوم ساخته می شدند که منجر به تولید یک مصالح ساختمانی جدیدتر و کاربردی تر نسبت به بلوک معمولی می شد.
بی تعارف بگوییم که مزایای بلوک های Hablex فراتر از بلوک سیمانی ماسه ای معمولی بود و است. اما بلوک سیمانی نیز دست روی دست نگذاشته و حرکتی زد که بلوک هبلکس را بهطور کامل از میدان رقابت کنار گذاشت!
بلوک سیمانی چرا کنار گذاشته شد؟
بلوکهای سیمانی که برای دههها، جزء اصلی در ساخت و ساز بودهاند، محاسن و معایب خود را داشتند. این بلوک ها در زمان رقابت با هبلکس، واقعا ضعیف بودند، چرا که با ماسه و بدون پرس و کاملا دستی تولید می شدند که اتفاقا به همین دلیل تولید آسان، مقرون به صرفه بودن شناخته شده بودند، اما از نظر قدرت و سازگاری با محیط زیست، حرفی برای گفتن نداشتند.
ولی قابل انکار نیست که چون بلوکهای سیمانی تولید آسانی دارند و به اصطلاح دستی هستند، معمولاً میتوان از کارخانهها و تولید کنندگان مجاور محلی خریداری کرد و در هنگام استفاده از آنها از نیروی کار محلی کمک گرفت. به خاطر همین دسترسی بالا و کار کرد راحت، هنوز هم استفاده از آن ها تا حدودی رایج است.
اما در کل با آمدن بلوک های جفتی و بلوک سیمانی جدید بدون نیاز به ملات، بلوک های ماسه ای قدیمی، خود به خود کنار گذاشته شدند و دلیل برای استفاده از آن ها وجود نداشت، در صورتت ادامه ی مصرف بلوک های قدیمی، با مصرف ملات زیاد، دوام پایین و ویژگی عایق کاری کم آنها، در نهایت کار به ضرر سازنده و پروژه تمام می شد.
هبلکس در مقابل بلوک های سیمانی
گیجی و سردرگمی در انتخاب مصالح ساخت و ساز، برای همه هست، مخصوصا برای کسانی که تجربه یا سواد ساخت و ساز اولیه ندارند. سازندگان اغلب هنگام انتخاب مصالح ساختمانی با دوراهی مواجه می شوند تا تعادل هزینه، کیفیت و پایداری را یکجا لحاظ کنند.
تقاضا برای شیوه های ساخت و ساز مدرن و سازگار با محیط زیست، همیشه در حال افزایش است، سازندگان باید انتخابهای آگاهانهای داشته باشند که با الزامات پروژهشان مطابقت داشته باشد و در عین حال به اصول پایداری پایبند باشد.
در آن زمان، حدودا 5 الی 6 سال پیش، برای تصمیم گیری آگاهانه، سازندگان باید عوامل مختلفی را در نظرمی گرفتند. همیشه الویت های استحکام، دوام، مقرون به صرفه بودن و تاثیر محیطی، مهم بودند و هستند.
ما یک تجزیه و تحلیل دقیق انجام خواهیم داد تا نشان دهیم که چگونه بلوک های هبلکس در این زمینه های کلیدی، عملکرد بهتری نسبت به بلوک های سیمانی سنتی نشان دادند.
مزیت های بلوک هبلکس نسبت به بلوک های سیمانی سنتی
1- پایداری و مقاومت
بلوک های Hablex یا بلوک aac به عنوان یک گزینه دوستدار محیط زیست درخشیدند. عوامل زیستمحیطی از جمله کاهش ضایعات به دلیل مقاومت بالا و داشتن ساختمان سبز از جمله مهمترین مزایای هبلکس در آن زمان نسبت به بلوک سیمانی معمولی بودند. بعدا معلوم شد که افزودنی پودر آلومینیوم در هبلکس، نه تنها دوستدار محیط زیست نیست بلکه سرطانزا نیز است!
2- تضمین کیفیت و تست
استانداردهای ساخت و روش های آزمایش بلوک های هبلکس، یکپارچگی و قابلیت اطمینان سازه را تضمین می کرد. بلوک های هبلکس نسبت به بلوک های ماسه ای، عایق تر، با سلیقه تر و محکم تر بودند.
3- بلوکهای هبلکس همچنین انعطافپذیری طراحی و زیبایی بالا را ارائه میدادد، مخصوصا برای پروژههایی که میخواستند دیوار خود را در معرض دید قرار دهند.
4- مقاومت در برابر سیل و آتش بلوک هبلکس، خیلی بهتر از بلوک های سنتی است، نمره ی این موارد در بلوک های سیمانی معمولی تقریبا صفر است.
5- سهولت جابجایی، گزینه های سفارشی سازی و کاهش زمان ساخت از مزایای دیگر و قابل توجه بلوک های هابلکس هستند. این عوامل فرآیند ساخت و ساز را ساده و آن را برای سازندگان کارآمدتر و مقرون به صرفه تر می کنند.
6- عایق صوتی خوب، به لطف جرم و کیفیت بالای آن.
تا اینجا تقریبا جواب بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی را گرفتیم و فهمیدیم که چرا بلوک سیمانی در رقابت با بلوک هبلکس، باخت. اما داستان به همین جا ختم نمی شود!
سؤال اصلی و بروز این است که چرا بلوک هبلکس با این عزمت و شهرت، در رقابت با بلوک سبک پوکه، پیروز نشد و کنار گذاشته شد؟
بلوک سبک پوکه ای چیست؟
بلوک های سبک پومیس، ترکیب پوکه معدنی یا همان پومیس+سیمان و آب هستند و هیچ افزودنی دیگری در آنها نیست. پوکه ی استفاده شده عموما پوکه سفید تبریز است که از دل کوه های آتشفشانی آذربایجان شرقی و تبریز استخراج می شود و کاملا طبیعی و دوستدار محیط زیست است.
بلوک های پوکه برای دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان، حصارکشی ها، سوله سازی، ساخت باشگاه و… مورد استفاده قرار می گیرند و با دستگاه کاملا اتوماتیک و تحت پرس بالا تولید می گردند.
بلوکهای سبک با ظاهر فوقالعاده تمیز و با تولید فراوان، امروزه تبدیل به یک مصالح اساسی و بسیار رایج برای ساختوساز شده اند و با طول عمر بسیار خوب، داشتن علامت استاندارد و قیمت بسیار خوب نسبت به انواع بلوک هبلکس گران، بلوک ماسه ی ارزان، دیگر بلوک ها را از کاربرد ساختمانی کنار گذاشته است.
برخلاف بلوک سیمانی که ارزانتر است، قیمت بلوک هبلکس بسیار گران بوده و است، اما قیمت بلوک پوکه ای در حد وسط این دو قرار گرفت و با کیفیت مساوی، قیمت آن تقریبا نصف بلوک هبلکس است. و این مزینی است که ساده نمیشه از آن گذشت.
ساخت و ساز با بلوک های پومیسی بسیار تسهیل شده است و این بلوک ها به تنوع ساختاری و معماری کمک زیادی کرده اند.
تفاوت بین بلوک سیمانی معمولی و سبک
بعضا هر دو به جای یکدیگر استفاده می شوند و هر دو از پایه سیمانی با سنگدانه های بین 65 تا 75 درصد استفاده می کنند. از لحاظ مواد تولید، فقط در سنگدانه فرق می کند که اولی ماسه است و دومی پوکه معدنی می باشد.
تفاوت اصلی بین بلوک های سیمانی و بلوک های سبک در نحوه تولید و عمل آوری آن ها است که بهطور کلی می توان اینگونه گفت که تولید بلوک سیمانی معمولی کاملا ساده، دستی و ارزان است در حالیکه تولید بلوک سبک پومیس مثل هبلکس، کاملا مکانیزه و تخصصی است.
در ابتدا بلوک های سیمانی توسط کارخانه های کوچک و با کنترل کیفیت ضعیف تولید می شدند که نتیجه آن محصولی بسیار ارزان اما بی کیفیت بود که باعث شد که در مقایسه ی بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی، ببازند.
اما امروزه تولیدکنندگان با تولید بلوک های سبک، کار خود را تکامل داده اند و گروه های بزرگتری ایجاد کرده اند که کیفیت و مقاومت بلوک های تولیدی را تضمین می کنند.
چرا بلوک سبک پوکه بهتر از بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی است؟
1-بلوک های پوکه، سبکتر هستند و استحکام بیشتری دارند. بنابراین، برای ساخت دیوارهای ساختمانی، متخصصان اغلب ترجیح می دهند که از این بلوک ها استفاده کنند.
2- بهبود کیفیت بلوکهای سیمانی، تطبیقپذیری آن را نسبت به گذشته افزایش داده است بطوریکه به افزودنیهایی مانند رنگها، اجازه میدهند تا رنگبندی متفاوتی به بلوک ها ببخشند. یا با توجه به کاربرد بلوک، تصمیم بگیرید که از چه سنگدانه هایی و با چه تراکمی استفاده نمایید.
3- عایق حرارتی و ضد آب بودن بلوک پوکه ای، عاملی است که چشم هر سازنده ی دانایی را در همان نگاه اول به خود خیره می کند و دیگر بلوک ها را کنار می زند.
4- دما و رطوبت بلوک پوکه را می توان در محفظه های پخت کنترل کرد تا با توجه به هر پروژه، کیفیت عملکردی، مقاومت و زیبایی مناسب را ارائه داد.
5- زمان ساخت کمتر دارد، به دلیل اندازه بزرگ قالب های بلوک، در هر متر مربع حدودا 12 عدد بلوک مورد نیاز است.
6- افزایش عملکرد نیروی کار را به همراه دارد، دو متخصص می توانند 12 متر مربع در روز، دیوار بلند کنند.
7- هزینه مواد اتصالی کمتر است، به دلیل چفتی بلون بلوک سبک، برای چسباندن آن ها به هم، مخلوط ملات کمتری نیاز است، و حتی با محصول جدید به نام چسب بلوک، می توان بدون نیاز به ملات، بلوک ها را سریع و تمیز به هم متصل کرد.
8- امکان ساخت مدولار را افزایش می دهد زیرا اندازه ی بلوک های پومیس، دقیق و یکنواخت است.
9- حداقل هزینه ی نگهداری، که منجر به صرفه جویی در هزینه می شود.
حال می توان به نتیجه ی قطعی در مقایسه ی بلوک هبلکس یا بلوک سیمانی رسید و فهمید که واقعا کدام بلوک، خریدنی است.
نظری ثبت نشده است!