انواع دیوار

انواع دیوار پرکاربرد ساختمانی کدامند و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ دیوار سازه ی اصلی بنا و ساختمان ها است که بار را حمل می کند و سرپناه یا امنیت را فراهم می کند. به طور کلی دیوارها به دو نوع دیواره بیرونی و دیوار داخلی متمایز می شوند.

دیوارهای بیرونی خانه را فضای عمومی بیرون جدا می کند و دیوارهای داخلی به تقسیم بندی محوطه یا فضا در ابعاد و تعداد مورد نیاز و دلخواه کمک می کند. در اینجا قصد داریم با انواع دیوارها از دیوار آجری گرفته تا دیوار بلوک سبک ساختمانی آشنا شویم و بدون هیچ گونه سردرگمی بین انواع دیوارها تمایز قائل شویم.

انواع دیوار

اگرچه انواع دیوارها بسیار زیاد است و مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار ها متفاوت است، اما من 11 نوع دیوار رایج را انتخاب و خدمت شما معرفی می کنم.

  1. دیوار باربر
  2. دیوار غیر باربر
  3. دیوار جداکننده
  4. انواع دیوار چینی با آجر
  5. دیوار اصلی یا هسته
  6. دیوار حائل
  7. دیوار تکیه گاه
  8. دیوار حفره
  9. دیوار برشی
  10. انواع دیوار پیش ساخته
  11. دیوار پرده

1- دیوارهای باربر

همانطور که از نام آن پیداست دیوارهای باربر، دیوارهایی که تمام وزن بالای خود و وزن خود را تحمل می کنند. بنابراین، اگر یک ساختمان یا یک سازه باربر باشد، تمام دیوارها دیوارهای باربر خواهند بود، بنابراین یک سازه باربر ستونی ندارد.

دیوارهای باربر، تمام بارهای وارد شده از تیرها و دال های بالا از جمله وزن خود را تحمل می کند. این دیوارها از تمام سازه ای مانند تیرها، دال ها و دیوارها حمایت می کنند.

دیوار بابر می تواند دیوار داخلی یا دیوار خارجی باشد. نمونه‌های دیوارهای باربر را بیشتر در خانه‌های قدیمی، خانه‌ها/روستاها یا مناطقی با احتمال کمتر زلزله و طوفان می‌توان مشاهده کرد.

انواع دیوار باربر

  1. دیوار بتنی پیش ساخته
  2. دیوار حائل
  3. دیوار بنایی
  4. دیوارهای گل میخ فلزی باربر از پیش پانل شده
  5. دیوار آجری مهندسی
  6. دیوار سنگی

2-دیوارهای غیر بار

این دیوارها بار بالای خود مانند تیرها و دال ها را تحمل نمی کنند، این دیوارها عمدتاً در سازه هایی مثل آلاچیق ها یا کلبه ها که دارای تیر، ستون و دال می باشند دیده می شوند. هدف این دیوارها جداسازی اتاق ها از بیرون است. البته دیوار غیرباربر به دیوار داخلی نیز معروف است، زیرا که غیر از بار خود بار دیگری را حمل نمی کند.

انواع دیوار غیر باربر

  1. دیوار بلوک بتنی توخالی
  2. نمای دیوار آجری
  3. دیوار آجری توخالی
  4. دیوار آجری

قیمت بلوک سیمانی

3- دیوارهای جداکننده

این دیوارها از نوع دیوارهای غیر باربر هستند و عمدتاً برای جداسازی قسمتی از فضا استفاده می شوند و از دیگر کارکردهای آنها می توان به حفظ حریم فضایی، صوتی، جداسازی آتش و … اشاره کرد.

دیوارهای جداکننده از مواد سبک مانند چوب، بلوک دیواری سبک، تخته سه لا و غیره تشکیل شده اند و عمدتاً در مناطق اداری استفاده می شود. با این دیوارها می توانیم در یک سالن قسمت های مختلفی بسازیم.

4- انواع دیوار بنایی آجری

انواع دیوار بنایی آجری

اینها دیوارهایی هستند که با آجر و ملات ساخته شده اند. ملات خمیری است که برای نگه داشتن 2 آجر در کنار هم استفاده می شود که می تواند ترکیب سیمان + ماسه یا آهک + خاک باشد.

مهمترین چیزی که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که همه آجرها از یک اندازه هستند. استحکام این دیوار به نوع ملات و الگوی آجرهایی که استفاده می کنیم بستگی دارد.

5-دیوار اصلی

دیوار اصلی یک دیوار منفرد است که از پایین ترین طبقه شروع شده و تا سطح بالایی یا مورد نیاز پیش می رود. هسته در یک ساختمان عملکردهای مختلفی دارد مانند ساختن راه پله ها، آسانسورها، کابل های برق و لوله های آب که همگی از این دیوار خارج می شوند.

بنابراین، در یک کلمه ساده اگر بگوییم هسته برای انتقال چیزی از یک سطح به سطح دیگر استفاده می شود. دیوار اصلی یا هسته به افراد اجازه می دهد بین طبقات یک ساختمان حرکت کنند و خدمات را به طور موثر در طبقات توزیع می کند.

6- دیوار حائل

دیواری که خاک را نگه می دارد یک دیوار حائل است. این دیوارها بیشتر در زمین‌های شیب‌دار مانند کوه‌ها و سواحل رودخانه‌ها و غیره استفاده می‌شوند. دیوارهای حائل به‌طور ویژه طراحی شده‌اند و برای مقاومت در برابر فشار جانبی خاک ساخته شده‌اند.

از دیوارهای حائل برای حمایت از خاک به صورت جانبی استفاده می شود که به حفظ سازه در سطوح مختلف از دو طرف کمک می کند.

7- دیوار تکیه گاه

تکیه گاه به معنای تکیه گاه بیرونی است که از روی دیوار بیرون می زند و برای تقویت سازه یا مقاومت در برابر رانش جانبی ایجاد شده روی دیوار عمل می کند. این دیوارها به عنوان تکیه گاه بیرونی ساختمان عمل می کنند، بنابراین عموما از سنگ ساخته می شوند.

8- دیوارهای حفره ای

این دیوارها دو لایه هستند و با فضای توخالی که به حفره معروف است از هم جدا می شوند. همانطور که می دانیم هوا رسانای ضعیفی برای گرما است، بنابراین در صورت نیاز به عایق حرارتی در ساختمان از این دیوارها استفاده می شود.

9- دیوارهای برشی

دیوارهای برشی عمدتا در سازه هایی با اسکلت بلند مانند آپارتمان ساخته می شوند و در برابر نیروهای باد و نیروهای لرزه ای مقاوم هستند.

در واقع دیوارهای برشی، یک عضو مهم از سازه بتن مسلح برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی مانند نیروهای باد است. بنابراین دیوارهای برشی عموماً در ساختمان های مرتفع که در معرض باد جانبی و نیروهای لرزه ای هستند مورد استفاده قرار می گیرند.

جدول مقایسه وزن انواع دیوار

10- انواع دیوار پیش ساخته

انواع دیوار پیش ساخته

منظور از دیوارهای پیش ساخته، دیوارهایی است که قبلاً در کارخانه ها ساخته شده و سپس به محل مورد نیاز آورده شده اند. انواع دیوار پیش ساخته بنا به نیاز نصب و تعمیر می شوند. مثل دیوار پیش ساخته، تیرهای پیش ساخته، پله های پیش ساخته، ستون های پیش ساخته نیز در بازار موجود است.

11- دیوار پرده

این نوع دیوارها به نوعی شبیه پرده به نظر می رسند به همین دلیل دیوارهای پرده نامیده می شوند. دیوارهای پرده ای در نمای بیرونی ساختمان ها، ساخته می شوند.

هدف از ساخت دیوارهای پرده ای، محافظت از فضای داخلی ساختمان در برابر پدیده های بیرونی و طبیعی مانند باران، نور خورشید و غیره است. همچنین این دیوارها، زیبایی ساختمان را نیز فراهم می کند.

انواع دیوارهای مهم و انواع دیوار سبک و ارزان را تا حدودی خدمت شما معرفی کردیم، هر کدام از این دیوارها، کاربرد به خصوص خود را دارند و دارای ویژگی های منحصر بفردی هستند که با دانستن آن ها، در جای درست به کار بسته می شوند.

مدیر سایت

نگار زمانی هستم، دانش‌آموخته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و در زمینه سئو، تولید محتوا و طراحی سایت فعالیت می کنم. ایمیل ارتباط با من: n.zamani96@yahoo.com

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *