جذب آب بلوک سیمانی

چرا بلوک های سیمانی مستعد نفوذ آب هستند؟ جذب آب بلوک سیمانی به دلیل میزان تخلخل بالا است. به این معنی که آب یا دیگر مایعات رقیق، می توانند به راحتی از بلوک عبور کنند.

در یک نگاه و با سرعت می توانیم به ظاهر اسفنجی بلوک های سیمانی پی ببریم. حفره های کوچک روی سطح بلوک، راه آسانی را برای نفوذ هر نوع رطوبتی با فشار مویرگی و نشت به داخل بلوک ایجاد می کنند.

درک دلایل جذب آب بلوک سیمانی بسیار مهم است. اگر مهندسان و مدیران پروژه موضوع را از هسته درک کنند، می توان نشت آب در بلوک های سیمانی را به طور کامل متوقف کرد.

ملات یک بلوک معمولی، حاوی پودر سیمان پرتلند، ماسه، شن و آب است، اما ملات بلوک سبک حاوی پوکه معدنی یا صنعتی به جای شن و ماسه است، این مواد جایگزین جدید، باعث می شوند که بلوک های سبک تقریبا ضد آب شوند. بلوک های پوکه ای مزایای دیگری جز ضد آب بودن نیز دارند که در ادامه خواهیم گفت.

دلایل نفوذ آب به بلوک سیمانی چیست؟

1-تولیدکنندگان ممکن است بخاطر صرفه اقتصادی، کیفیت را کاهش دهند، بافت ضعیف و غیر منسجم، اولین و مهم ترین عامل نفوذ آب به بلوک است، پس در انتخاب فروشنده و خرید بلوک سیمانی دقت کنید.

2- نسبت سیمان پرتلند به آب (آب بیشتر، نفوذپذیری بیشتر)

3- رعایت نکردن نسبت تراکم و فرایند ساخت در کارخانه سازنده

راه های مقابله با جذب آب بلوک سیمانی

1-یک بلوک در فرآیند تولید، معمولاً طی 1 تا 3 روز، در یک جو مرطوب و در دمای بالا مراحل خشک شدن را طی می کند. بعد این مدت و تکمیل فرآیند ساخت، بلوک های سیمانی به محل پروژه تحویل داده می شوند و برای ساخت دیوارها استفاده می شوند، در حالی که عمل آوری آنها هنوز به‌طور کامل انجام نشده است!

متوسط ​​دوره عمل آوری برای اکثر بلوک های سیمانی بین 4 تا 6 روز است. در این دوره، بلوک های سیمانی در برابر ضربه و ایجاد ترک آسیب پذیر و شکننده می شوند. چنین ترک هایی یکی از راه های اصلی حذب آب در بلوک ها هستند.

2- هنگامی که فرآیند پخت به درستی انجام نشود، یک ساختار لانه زنبوری معیوب و متخلخل روی سطح بلوک تشکیل می شود. وجود لانه زنبوری به طور چشمگیری احتمال نفوذ آب را افزایش می دهد.

4- اگر مصالح موجود در ملات خراب باشد، کیفیت بلوک‌های بتنی پایین‌تر می آید و مستعد نفوذ آب خواهند بود. سنگدانه درشت یکی از عوامل مهم نفوذ آب در بلوک های سیمانی است. اگر سنگدانه ها درجه بندی ضعیفی داشته باشند، حاوی کثیفی باشند و از نظر اندازه استاندارد نباشند، بلوک را نابود می کنند.

این سنگدانه های فاسد باعث افزایش حفره های موجود در بلوک های سیمانی و در نتیجه افزایش نفوذپذیری می شود. مثلا انواع پوکه معدنی در ساخت بلوک سبک استفاده می شود که دانه بندی های متفاوتی دارند، پوکه عدسی تا پوکه مخلوط و… که اگر در ملات بلوک، درست انتخاب و استفاده نشوند، حتی تحت بالاترین پرس نیز حفره ایجاد می کنند و قابل نفوذ می شوند.

5- اگر سنگدانه ریز ناخالص باشد، کیفیت بلوک های سیمانی به خطر می افتد. ظرافت نامناسب در سنگدانه های ریز باعث ایجاد فضای خالی بیشتر در بلوک های سیمانی می شود و سوراخ های بیشتری را برای جذب آب باز می کند. علاوه بر این، در صورت وجود آلاینده در سنگدانه های ریز، حفره های بیشتری در طول فرآیند ساخت بلوک ایجاد می شود.

نکته: هم سنگدانه های درشت و هم دانه های ریز باید قبل از مخلوط کردن به اندازه کافی ترکیب و الک شوند. بخاطر همین برای داشتن بلوک پوکه معدنی مرغوب حتما باید پوکه دانه بندی شده ی مناسب بخرید و اگر بلوک ماسه ای است ماسه نیز با دانه های متوسط باید تهیه شود.

جذب آب بلوک سیمانی پوکه معدنی

6-نوع و کیفیت مواد افزودنی نیز در جذب آب بلوک سیمانی بسیار مهم است. اگر مواد افزودنی منقضی شده یا بیش از حد لازم استفاده شوند، بلوک های سیمانی کیفیت ذاتی خود را از دست خواهند داد. علاوه بر این، اگر مواد افزودنی با مواد نامناسب مخلوط شوند، بلوک‌های بتنی واکنش نامطلوبی نشان می‌دهند و فضاهای باز را در داخل بلوک‌ها ایجاد می‌کنند و اجازه می‌دهند آب از آن نشت کند.

از این رو، افزودنی ها باید مطابق با مشخصات کلی طراحی مخلوط ملات بلوک اعمال شوند. مثلا در بلوک هبلکس از افزودنی هایی نظیر پودر آلومینیوم استفاده می شود که برای اطمینان از کیفیت بالای بلوک، باید از آزمایش دوز و تغییر نوع این مواد افزودنی در طول فرآیند ساخت اجتناب شود.

7- نوع و کیفیت سیمان عامل مهمی در تهیه بلوک های سیمانی با عیار بالا است. در صورت استفاده از نوع نامناسب سیمان یا کیفیت پایین سیمان، نتیجه تولید بلوک ها نیز ضعیف خواهد بود و بلوک هایی با حفره های متعدد تولید می کند.

8-در صورت استفاده از آب آلوده یا استفاده از آب نمک، مواد به اندازه کافی مخلوط نمی شوند. در عوض، مواد یک واکنش شیمیایی را با آب شروع می کنند و بلوک های سیمانی ضعیف را تشکیل می دهند.

9-نسبت مناسب مصالح در فرآیند ساخت بلوک های سیمانی بسیار مهم است. اگر نسبت اصلی منحرف شود، کیفیت نیز منحرف می شود. اغلب، تولیدکنندگان نسبت را تغییر می دهند تا با خواسته های مشتری سازگار شوند.

با این حال، در طول بهینه‌سازی، نسبت صحیح تغییر می کند. معمولا سازندگان از مقدار بیشتری آب و سنگدانه های نادرست استفاده می کنند تا هزینه تولید را برای خود پایین بیاورند، غافل از اینکه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی در این اوضاع برای مصرف کننده سرسام آور شده است و  انصاف نیست که در بلوک های سیمانی حفره ایجاد و برای آینده مصیبت بتراشند.

10- اختلاط یکنواخت ملات باید تضمین شود. اگر از میکسر برای مخلوط کردن ملات استفاده شود، تقریب مخلوط یکنواختی حاصل می شود.

میزان جذب آب بلوک سیمانی

میزان جذب آب در بلوک های سیمانی یک مسئله جدی است. در دوران مدرن، با بلوک های سیمانی جدید مثل بلوک پوکه ای یا بلوک لیکا، میزان جذب آب را به حداقل برسانید، چرا که موضوع جذب آب در سفال یا بلوک های ماسه ای قدیمی، اجتناب ناپذیر است و این مصالح باید کنار گذاشته شوند. پس حتما برای افزایش استحکام بنای خود، کیفیت را الویت قرار دهیم.

مدیر سایت

نگار زمانی هستم، دانش‌آموخته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و در زمینه سئو، تولید محتوا و طراحی سایت فعالیت می کنم. ایمیل ارتباط با من: n.zamani96@yahoo.com

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *