ابعاد بلوک سیمانی چقدر است؟ اندازه بلوک سیمانی پرکاربرد کدام است؟
پر فروش ترین ابعاد بلوک سیمانی در بازار ایران
- ابعاد بلوک سیمانی 7 سانتی یا ۷*۲۰*۴۰: طول 40، ارتفاع 20 و عرض 7 سانت دارد و برای تیغه های داخلی استفاده می شود.
- ابعاد بلوک سیمانی ۱۰*۲۰*۴۰: طول 40، ارتفاع 20 و عرض 10 سانت است و برای تیغه بندی و دیوارهای بیرونی خرید می شود.
ابعاد بلوک سیمانی استاندارد موجود در بازار عموما با طول 30 یا 40 و یا 50 سانت و عرض 7 یا 10 یا 15 و یا 20 سانت و ارتفاع عموما 20 سانتی تولید می شوند.
- بلوک 20 سانتی با ابعاد ۲۰*۲۰*۴۰ که طول 40، ارتفاع 20 و عرض 20 سانت دارد و برای استفاده در دیوارهای بیرونی ساختمان و حصارکشی می باشد.
- ابعاد بلوک سیمانی 15 سانت، ۱۵*۲۰*۴۰ که طول 40، ارتفاع 20 و عرض 15 سانت است و برای دیوارهای بیرونی ساختمان کاربرد دارد.
- ابعاد و اندازه بلوک سیمانی در ایران، عموما طول 40 سانت، ارتفاع 20 سانت و عرض یا ضخامت ۷، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتیمتر می باشد. سایر اندازه ها و ابعاد بلوک های سیمانی نیز قابل تولید سفارشی می باشد. این موارد ابعاد رایج بود.
ابعاد استاندارد بلوک سیمانی را نیاز دارید تا تعداد بلوکی که برای خرید لازم دارید را تخمین بزنید. اینکه دقیقا چه تعداد بلوک برای دیوار شما لازم است را دقیق نمی توان گفت اما استانداردی که وجود دارد می گوید تعداد 11.8 بلوک سبک برای هر مترمربع دیوارچینی لازم است. این تعداد برحسب بلوک های استاندارد برآورد شده است.
تفاوت بلوک سبک استاندارد و غیر استاندارد
این که شما از کجا بلوک بخرید مهم است، ممکن است بلوک سازی، قیمت پایین بدهد و شما را از کیفیت و ابعاد محصول خود گمراه کند. امروز تشخیص می دهید که این قیمت خوب، از حسن نیت یا نیرنگ است.
اندازه بلوک سیمانی
نحوه محاسبه دیوار چینی با بلوک سیمانی و تعداد بلوک سیمانی در یک متر مربع دیوار، تابع عوامل مختلفی چون اندازه بلوک سیمانی و ابعاد بلوک سیمانی است. با دانستن سایز و ابعاد بلوک سیمانی است که می توان گفت هر مترمربع دیوار چند عدد بلوک سیمانی لازم دارد.
سایزهای بلوک استاندارد از لحاظ طول و ارتفاع همگی 20* 40 می باشد این ضخامت بلوک ها است که آنها را از هم متمایز می کند. 7، 10، 15، 20، 30، 40 و… ضخامت های رایج بلوک در بازار است. همین ضخامت ها، تعیین کننده قیمت بلوک سیمانی می باشد.
ابعاد بلوک سیمانی
نحوه محاسبه دیوار چینی با بلوک سبک سیمانی در یک متر مربع، نیازمند دانستن ابعاد بلوک سیمانی مصرفی می باشد. ابعاد بلوک سبک سیمانی طبق استانداردهای سازمان های مشخص تعیین شده است. محاسبه ابعاد هر بلوک سبک سیمانی متناسب با قالب مصرفی و کاربردی که خواهد داشت تعیین می گردد.
ابعاد بزرگ بلوک سیمانی نظیر 20*20*40 یا 20*20*15 عموما برای دیوارهای پیرامون ساختمان به کار بسته می شوند. ابعاد کوچک بلوک سیمانی نظیر 20*20*10 یا 20*20*7 برا ی چینش تیغه های داخلی ساختمان مناسب می باشند. متداول ترین
ابعاد استاندارد بلوک سیمانی برای دیوارچینی در ساختمان ها به شرح زیر می باشند:
• 10 سانتیمتر
• 15 سانتیمتر
• 20 سانتیمتر
• 25 سانتیمتر
• 30 سانتیمتر
15 سانتی | 15 سانت عرض دارد | 20 سانت طول دارد |
بلوک 20 سانتی | 20 سانت عرض دارد | 20 سانت طول دارد |
بلوک 10 سانتی | 10 سانت عرض دارد | 20 سانت طول دارد |
طول و عرض بلوک
هر بلوک سبک سیمانی یا نوع دیگر دارای یک اندازه استاندارد برای طول، عرض و ارتفاع می باشد. یعنی قالب های سایز های مختلف براساس یک استاندارد مهندسی شده ساخته شده اند و برای تولید بلوک در اختیار تولید کننده ها قرار گرفته اند. به طور مثال استاندارد طول و عرض بلوک 15 سانتی، 20 در 15 می باشد.
برخی از همکاران این استاندارد را دقیق رعایت می کنند اما برخی دیگر، این سایزبندی ها را دستکاری می کنند و با قیمت کمتری به فروش می رسانند. این کار بسیار رواج یافته است، به طوری که مشتریان بتن آلوکا از شهرهای پرفروش نظیر مشهد و تهران تماس می گیرند و قیمت هایی با رنج مختلف را که از تولیدکنندگان دیگر جویا شده اند، خواهان هستند.
اما این عزیزان دقت نمی کنند که این اختلاف قیمت بدلیل کیفیت پایین، غیر استاندارد بودن طول و عرض بلوک و عدم تولید با دستگاه اتوماتیک و در نتیجه غیر پرسی بودن بلوک می باشد. آلوکا سایز 29 را پرس کرده و 20 سانت می کند، اما آنها بی پرس 17 تحویل می دهند. یعنی نصف ملات آلوکا را نیز مصرف نمی کنند. این تفاوت تولید کننده صاحب نام با تولیدکننده بازاری گذرا است.
آلوکا عمده تولیدات خود را به شهرهای بزرگی نظیر تهران، مشهد و… می دهد، بلوک ها باید مسافت طولانی را طی کنند، پس حتما مقاوم هستند که خواهان دارند و مثلا بازار مشهد را در اختیار گرفته اند.
ارتفاع بلوک سیمانی
ارتفاع بلوک سیمانی عموما و در حالت استاندارد 19 یا 20 سانتی متر است، اما در بلوک های معمولی اندازه 13 سانتیمتر نیز برای ارتفاع بلوک سیمانی مشاهده می کنیم و تولید می گردد.
محاسبه تعداد بلوک سیمانی برای یک مترمربع دیوار
محاسبه کردن تعداد بلوک سیمانی در متر مربع دیوار جانبی یا تیغه های داخلی ساختمان، یا دور باغ و… را به شرح زیر است:
1- ابعاد بلوک سیمانی برای ارتفاع 19.5 سانتیمتر و طول 40 سانتیمتر، تعداد 11.5 قالب بلوک سیمانی آلوکا برای یک متر مربع دیوار نیاز هست.
2- تعداد بلوک سیمانی مورد نیاز برای دیوار چینی دیوار باغ و حیاط و چهار دیواری برای ابعاد بلوک سیمانی تقریبا به ارتفاع 15.5 و طول 40سانتی متر، تعداد 15 قالب بلوک سیمانی سنگین برای یک متر مربع دیوارچینی است.
حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی
حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی طبق آیین نامه ساختمان، 3 متر می باشد و در ارتفاع بیشتر از 3 متر باید نبش کشی یا با انواع وال پست کار شود. شاید در منابع دیگر خوانده باشید که حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی، 5 متر یا 8 متر نیز است!
دوستان در صورت کار کردن ارتفاع 5 متری مثلا در سوله ها و سالن ها، حتما باید از وسط با وال پست یا نبش کشی قطع شود و الا همین جوری دیوار بلوک سیمانی را نمی توان تا 5 متر بالا برد! پس نحوه ی صحیح اجرای وال پست در اسکلت بتنی و سایر آموزش های مرتبط را حتما ببینید.
فرمول محاسبه حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی
محاسبه حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی به عوامل متعددی چون ضخامت دیوار، نوع بلوک، نوع ملات، شرایط بارگذاری و وجود عناصر تقویتی مانند ستونکهای بتنی یا وال پستها بستگی دارد، این عوامل به شرح زیر هستند.
عوامل مؤثر بر حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی
- ضخامت دیوار: هرچه دیوار ضخیمتر باشد، پایداری بیشتری دارد.
- نسبت ارتفاع به ضخامت: معمولاً نسبت ارتفاع به ضخامت نباید از مقدار معینی بیشتر شود.
- نوع بلوک: بلوکهای توخالی، سبک یا سنگین تأثیر مستقیمی بر تحمل بار دیوار دارند.
- نوع ملات: ملات سیمانی قویتر باعث افزایش استحکام دیوار میشود.
- شرایط بارگذاری: دیوارهای غیر باربر ارتفاع بیشتری میتوانند داشته باشند.
- وجود تقویتکنندهها : وال پست، شناژ افقی و ستونکهای بتنی ارتفاع مجاز برای دیوار سیمانی را افزایش میدهند.
فرمول کلی برای تعیین حداکثر ارتفاع دیوار
حداکثر حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی را میتوان با توجه به آییننامهها و استانداردهای مهندسی به دست آورد. بهطور کلی، یک رابطه تجربی برای دیوارهای غیر باربر به این صورت است:
H max =t x k
که در آن:
H max: حداکثر ارتفاع دیوار (متر)
t : ضخامت دیوار (متر)
K : ضریب ایمنی که وابسته به نوع مصالح و شرایط اجرا است.
مقادیر تجربی برای ضریب k
- دیوار بدون مهار جانبی: ۱۰ تا ۱۲
- دیوار با وال پست در فواصل مناسب: ۱۵ تا ۲۰
- دیوار باربر (با ملات قوی): ۸ تا ۱۰
مثال عملی از محاسبه حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی
مثال ۱: دیوار غیر باربر ۲۰ سانتیمتری (۰.۲ متر) بدون وال پست
Hmax=12×0.2=2.4 متر
مثال ۲: دیوار غیر باربر ۲۰ سانتیمتری با وال پست
Hmax=18×0.2=3.6 متر
مثال ۳: دیوار باربر ۳۰ سانتیمتری (۰.۳ متر)
مترHmax=9×0.3=2.7
توصیههای اجرایی برای افزایش ارتفاع مجاز دیوار
- استفاده از وال پست عمودی در فواصل ۳ الی ۴ متری
- قرار دادن شناژ افقی در ارتفاعهای مشخص
- استفاده از میلگرد بستر داخل بندهای ملات
- پر کردن حفرههای بلوک با بتن در صورت نیاز
با رعایت این نکات، میتوان ارتفاع مجاز دیوار را افزایش داد و از ترکخوردگی و تخریب آن جلوگیری کرد.
برای محاسبه حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی باید ضخامت دیوار و شرایط اجرایی آن را در نظر گرفت. در حالت کلی، برای دیوارهای غیر باربر، ارتفاع معمولاً بین ۲.۵ تا ۴ متر و برای دیوارهای باربر کمتر از ۳ متر توصیه میشود.
تعداد بلوک در هر متر طول
تعداد بلوک در هر متر طول برابر 2.5 عدد بلوک می باشد و فرقی نمی کند که ابعاد این بلوک ها چقدر باشد، چون طول همگی 40 سانتیمتر است.
محاسبه تعداد بلوک سقفی
جهت محاسبه تعداد بلوک سقفی موردنیاز برای یک متر طول و یک متر عرض، باید مرکز تیرچه ها را محور قرار داد و متناسب با آن محور محاسبه کرد. طبق محاسبات استاندارد بتن آلوکا برای یک متر مربع سقف، 10 عدد بلوک سبک سقفی نیاز است.
اما اگر شما از بلوک پوکه ای یا سیمانی سبک نخواهید برای چینش در سقف استفاده کنید و به جای آن از سفال استفاده کنید، حداقل 12عدد بلوک سفالی سقفی برای چینش مساحت یک مترمربع سقف، باید داشته باشید.
پس برای محاسبه تعداد بلوک سقفی، اول باید نوع بلوک را تعیین کنید و سپس متراژ یا مساحت سقف را دقیق اندازه بگیرید. سپس مساحت را ضرب در 10(تعداد بلوک سبک) یا 12 (تعداد بلوک سفالی) نمایید، حاصل هر چه باشد به همان مقدار خرید خود را انجام دهید.
تعداد بلوک سفالی در هر متر مربع
برای محاسبه تعداد بلوک سفالی مورد نیاز در هر متر مربع ابتدا باید از ارتفاع دقیق بلوک سفالی آگاه بود، سپس تعداد دقیق را محاسبه نمود. ما بهطور استاندارد تعداد بلوک سفالی برای یک متر مربع دیوار را بهصورت زیر محاسبه کرده ایم، این تعداد در بررسی کاملا استاندارد بوده است و معیار خوبی برای شما می باشد.
اگر ارتفاع بلوک سفالی 19 سانتیمتر و عرض آن نیز 19 سانتیمتر باشد، تعداد بلوک سفالی مورد نیاز برای یک متر مربع دیوار 25 الی 26 عدد می باشد. در واقع سایز استاندارد سفال دیوارچینی 19*19 می باشد، با این سایز سفال، 25 عدد برای یک مترمربع دیوار کافیست. برای سایزهای بزرگتر یا کوچکتر همین مورد محاسبه را معیار قرار دهید و تعداد موردنیاز سفال برای دیوارکشی را محاسبه کنید.
سایز بلوک سفالی کوچکتر از بلوک سبک است، پس تعداد سفال موردنیاز یک متر مربع تقریبا دو برابر یا حتی بیشتر از تعداد بلوک موردنیاز برای یک متر است. طبق محاسبات قبلی، 5/11 عدد بلوک سبک برای یک متر دیوار کافی بود در حالیکه اگر سفال استفاده شود 26 عدد لازم است.
سایز بلوک سیمانی
در محاسبه ابعاد و سایز بلوک سیمانی، باید به پارامترهای وزن بلوک سیمانی و طول بلوک سیمانی هم توجه کرد. بلوک سیمانی از لحاظ ضخامت در ساختمان سازی ها، سوا می شود و خواهان دارد.
بلوک سیمانی 40 سانتی متری و بلوک سیمانی 50 سانتی شناخته شده ترین نوع ابعاد استاندارد بلوک سیمانی هستند. ضخامت بلوک سیمانی بسته به طول و کاربرد قالب بلوک سیمانی متغیر می باشد. ضخامت قالب بلوک سیمانی غالبا 20 سانت، 15 سانت، 10 سانت و 7 سانت می باشد.
محاسبه تعداد بلوک سیمانی در متر مربع
اگر ابعاد بلوک سیمانی 40 سانتیمتر باشد تعداد بلوک در هر متر مربع 12/5 قالب خواهد بود. اما اگر بلوک سیمانی 50 سانتیمتر باشد تعداد بلوک سیمانی در متر مربع، 10 عدد قالب می شود.
محاسبه تعداد بلوک دیوار به طور نسبی و براساس شاخص های اصلی برآورد شده است.تعداد بلوک سیمانی در متر مربع دیوار بیشتر از تعداد گفته شده می باشد.
محاسبه تعداد دقیق به قالب بلوک سیمانی کوچک و یا مواد ملاتی بلوک با کیفیت کم بکار بسته شده است بستگی دارد.
یک متر دیوار چند عدد بلوک میخواهد؟
با محاسبه تعداد و ابعاد بلوک سیمانی دقیق، مطمئنا صرفه اقتصادی و کیفیت دیوارچینی بالایی خواهید داشت. چرا که با دانستن تعداد بلوک سیمانی خرج کمتری می نمایید. تعداد بلوک سیمانی در متر مربع را دقیقا متناسب با پروژه شما برآورد می کنیم.
یک متر دیوار چند عدد بلوک میخواهد؟ یک متر مربع دیوار 12 عدد بلوک در حالت استاندارد نیاز دارد فرقی نمی کند که این بلوک ها 7 سانت یا 15 و یا 20 سانت باشند چون طول و ارتفاع بلوک های استاندارد یکی است، عرض بلوک ها یا همان ضخامت آنها فرق می کنند. پس در هر حال اگر استاندارد را در نظر بگیریم برای هر متر مربع دیوار، 12 عدد بلوک نیاز داریم.
مثالی ساده پیرامون توضیح هر متر مربع چند عدد بلوک سیمانی؟
تعداد بلوک در هر متر مربع 12.5 و نوع بلوک، بلوک سیمانی 20*20*40 می باشد. پس طول بلوک سیمانی 40 سانت شد. برای هر متر مربع 12/5 عدد قالب بلوک سیمانی لازم داریم. قیمت بلوک سیمانی ۲۰*۲۰*۴۰ فعلا 18000 تومان می باشد.
تعداد بلوک سیمانی میشود: 2500= 2*12/5*100
تعداد قالب بلوک سیمانی موردنیاز دیوار، 2500 عدد میباشد.
فرمول محاسبه تعداد بلوک سیمانی در یک متر مربع دیوار
محاسبه تعداد بلوک سیمانی به طول 40 سانت :
طول دیوار * ارتفاع دیوار * 12/5
محاسبه تعداد بلوک سیمانی به طول 50 سانت :
طول دیوار * ارتفاع دیوار * 10
ديوار چينی با بلوک سیمانی سبک به صرفه است؟
دیوار چینی با بلوک سبک سیمانی به طور قابل ملاحظه ای، سرعت اجرای ديوارچينی افزایش پیدا میکند. بلوک سبک، سیمان و پوکه برای هر مترمربع دیوار کاهش می یابد.دیوار چینی با بلوک سیمانی سبک کاهش هزینه محسوسی داشته است.
دیوار چینی با بلوک سیمانی بتن آلوکا
چینش ديوار با بلوک سیمانی سبک نسبت به مصالح سنتی بنائی خیلی آسانتر می باشد چراکه چفتی و چسبی می باشند.بلوک سبک آلوکا، تمامی اصول و ضوابط مربوط اندازه و ابعاد بلوک سیمانی را طبق استاندارد های سازمان استاندارد و تحقيقات ايران را با مدرک در دست و محصول درجه یک، اجرا کرده و به مشتریانش نشان می دهد و کمک شایانی به شما در این زمینه می توان انجام دهد.
نظری ثبت نشده است!